пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

ДПА-2015 з української літератури в основній школі (дев’ятий клас). Оцінювання завдань тесту (орієнтовне)

     Пропоную Вашій увазі орієнтовне оцінювання завдань для ДПА-2015 з української літератури в основній школі (дев’ятий клас).

    Завдання 1-16 з вибором однієї правильної відповіді - 0 або 1 бал.
   Завдання 17-20 на встановлення правильної відповідності - 0, 1, 2, З або 4 бали (кожна правильно визначена логічна пара - 1 бал).
   Завдання 21-24 на надання короткої відповіді - 0 або 1 бал. Примітка: один бал ставиться за повну відповідь, 0,5 бала - за неповну.
   Завдання 25 на надання розгорнутої відповіді - 0, 1, 2 або 3 бали.
   Критерії оцінювання завдання № 25:
   3 бали
   Відповідь на запитання вичерпна, учень/учениця виявляє розуміння проблеми, порушеної автором у творі, висловлює власне ставлення до неї, аргументує свої думки, логічно викладає зміст. Правильно визначає художні засоби, використані у творі. У відповіді на запитання допущено не більше ніж дві помилки (орфографічні чи пунктуаційні).
   2 бал
   Відповідь на запитання загалом повна, учень/учениця виявляє в основному розуміння проблеми, порушеної автором у творі, не зовсім переконливо ви­словлює власне ставлення до неї, нечітко аргументує свої думки, порушує логічний виклад змісту. Правильно визначає не всі художні засоби, використані у творі. У відповіді на запитання допущено до п'яти по­милок (орфографічних чи пунктуаційних).
   1 балів
   Відповідь на запитання не повна, учень/учениця в основному підміняє аналіз питання переказом художнього твору або обмежується загальними фразами, відпо­відь не спирається на художній твір, відсутня власна позиція щодо теми висловлення. Правильно визначає лише деякі художні засоби, використані у творі. У відповіді допущено до восьми помилок.
   0 балів
   Відповідь на запитання відсутня або не відповідає критеріям, викладеним у попередньому абзаці.
   Інші матеріали на тему "ДПА-2015 з української літератури в основній школі (дев’ятий клас)" тут.

2 коментарі:

  1. А як зробити розбаловку потім? скільки балів відповідає якій оцінці?

    ВідповістиВидалити
  2. Пані Агнессо, можу запропонувати Вам переглянути допис на моєму блозі "ДПА-2015 з української літератури в основній школі ( дев’ятий клас). Переведення балів (орієнтовне)" за 14 квітня

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Деякі інші повідомлення