четвер, 13 серпня 2015 р.

Письменники-шульги

   13 серпня - Міжнародний день шульги.
   Ліворукість — ознака геніальності в літературі?! Лише  з дуже й дуже великою  обережністю можна сказати, що в шульги, можливо, більше шансів пробитися у видатні письменики , ніж у правші. 
   Хоча вони креативні, схильні до творчості в усіх галузях, хоч би чим вони займалися, мають неабияке зорово-просторового мислення , вміють виявляти в природі й суспільстві несподівані зв’язки і взаємодії, люблять експериментувати,  самонавчатися.
   Ліворукими були  Арістотель, Фрідріх Ніцше, Олександр Пушкін, Лев Толстой, Володимир Даль, Герберт Уэллс, Джеймс Кемерон, Марк Твен, Люіс Керррол, Ганс Крістіан Андерсен, Микола Лєсков, який написав  знамениту повість про Лівшу, що зміг підкувати блоху.
   Сучасна українська поетеса Оксана  Дунська - лауреат літературного конкурсу імені Максима Рильського, лауреат літературної премії імені Андрія Малишка - теж шульга. За це вчителі в радянські часи її, як і всіх ліворуких,  дуже сварили й намагалися  перевчити виводити літери правою рукою. То ж правою вона теж вміє писати.  Окрім того,  навчилася писати у дзеркальному відображенні.
   От Вам і ще один талант  поетеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Деякі інші повідомлення