понеділок, 8 грудня 2014 р.

Олена Вітенко "Козацький рід продовжується в жінці"

   Народний депутат України V скликання, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України. А ще  співпраця з  "Товариством "Просвіта", літературно-мистецьким об'єднанням ім. Василя Стуса. А ще переможець різних конкурсів в номінаціях громадський і політичний діяч. Усе це про нашу землячку Олену Андріївну Вітенко.

   Олена Вітенко народилася 9 грудня 1960 року в с. Дубовець Немирівького району Вінницької області.  Батьки працювали в місцевому колгоспі. Пізніше письменниця згадувала: "З колиски чарувала й тішила душу пісня. Їх без ліку знала й гарно співала бабуся по матері Марія".
   Олена Вітенко закінчила навіть не гуманітарний вуз, але ті бабусині пісні, певне,  дали поштовх до власної   поетичної творчості. Одна за одною з'являються її збірки віршів для дорослих та дітей "Вечір тишу пише", "Чому плаче нічка", "Стежкою роду"... Пісні на її тексти  пишуть подільські композитори О. Колотій, В. Папаїка.
   Часто Олена Вітенко друкує у місцевій пресі публіцистику, висвітлюючи свої погляди на злободенні  проблеми регіону.
   І на все це їй вистачає сил і натхнення. Чи ж не продовжує вона  славні традиції свого роду, беручи приклад зі своєї бабусі  Марії! Повернімося до спогадів поетеси: " Бабуся Марія назавжди залишиться для мене взірцем української жінки, що з давніх-давен тягла плуга по дернистому полі життя". І, певне, зараз якраз такий час, коли (процитую знову)  "козацький рід продовжується в жінці"

2 коментарі:

  1. Так, Олена Вітенко - справжня представниця козацького роду, я так думаю. Гарна стаття.

    ВідповістиВидалити
  2. Та це повідомлення - просто такий своєрідний подарунок до дня народження.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Деякі інші повідомлення