понеділок, 29 грудня 2014 р.

Премія імені Марка Вовчка отримала нових лауреатів

   23 грудня в актовій залі НВК №2 міста Немирова відбулося вручення премії імені Марка Вовчка 2014 року. Відзнака заснована 2007 року  вінницькою  літературно-мистецькою організацією "Велика рідня", фундатором якої є  О. А. Вітенко, а керівником - Т. В. Яковенко. Нею нагороджуються  вінничани, митці з інших регіонів України, з близького й далекого зарубіжжя.

   Премію цього року отримали Галина Бунь, керівник хору "Добродар", за розвиток та популяризацію хорового мистецтва та Тетяна Гудима, директор НВК №2, за багатолітню популяризацію творчості Марка Вовчка.
   Під керіваництвом Тетяни Анатоліївни лише за останні роки здійснено реконструкцію музейної кімнати письменниці, що знаходиться в школі, проведено цілий ряд експедицій місцями, пов'язаними з її життям і творчістю,  в Україні та за кордоном.

   Лауреати премії імені Марка Вовчка попередніх років:
2007 рік - композитор Ольга Янушкевич, письменниці Тетяна Яковенко, Валентина Сторожук, Олена Вітенко, директор НВК №2 м. Немирова Павло Рибалко (посмертно)
2008 рік - художник Олександр Ковальчук, письменник Олександр Деко, композитор Василь Папаїка (посмертно)
2009 рік - письменниця Ніна Горик
2010 рік - композитор В'ячеслав Швець
2011 рік - композитор Яків Поляхівський
2012 рік - учителі Наталія Стебновська, Фаїна Приймачек
2013 рік - краєзнавець Микола Денисенко


2 коментарі:

  1. Марко Вовчок - письменниця, творчість якої у школі вивчається дуже поверхово. А це ж - цілий пласт в українському красному писемстві. Добре,що хоч ви, подоляни, її шануєте!

    ВідповістиВидалити
  2. "Народні оповідання" написані у нас, на Немирівщині. Три роки Марія Вілінська-Маркович жили з чоловіком у Немирові. Приміщення гімназії - тепер ЗОСШ №2, де створений пречудовий музей(-ї)пам"яті про особистостей, які працювали колись на освітянській ниві України.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Деякі інші повідомлення