понеділок, 11 січня 2016 р.

Про те, як приймати подарунки

   У Всесвітній день "спасибі", який відзначають щороку 11 січня, треба подякувати всім близьким та рідним, тим, кого ви щиро поважаєте. "Сердечне спасибі", - я кажу зокрема своїй учительці російської літератури, а потім і колезі Вірі Федорівні Сергієнко. Людина з високим рівнем культури, інтелігентна, вона наприкінці 90-х написала посібник "Поговоримо про вихованість". Ось поради Віри Федорівни з приводу того, як приймати подарунки й дякувати за них.

   Потрібно вміти  приймати подарунки. Кожний подарунок належить відразу розвернути і подякувати за нього, а не відкласти недбало вбік. Вихована людина подякує навіть тоді, коли не зовсім задоволена подарунком. Для цього вживайте такі слова: «Красно дякую», «Щиро дякую», «Сердечно дякую», «Спасибі», «Сердечне спасибі».
   Буває інколи, що гості приносять однакові подарунки. Вони не повинні помітити вашого іронічного погляду чи незадоволення. Щоб гості не засмутилися, сховайте всі подарунки - близнюки.
   Як бути, якщо ви з якихось причин не можете прийняти подарунок? А таких причин може бути багато: його висока вартість (особливо, коли вам відомо, що дарувальник знаходиться у скрутному матеріальному становищі); недоречність подарунка або його нетактовність; або від певної людини ви не хочете, навіть не вправі прийняти подарунок. Якщо вирішили відмовитись, то відмовляйте рішуче й аргументовано. Необхідно пояснити причину відмови й обов’язково додати, що ви вдячні за увагу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Деякі інші повідомлення