неділю, 18 січня 2015 р.

Микола Денисенко - краєзнавець з Немирова

    Микола Федорович Денисенко - відомий на Вінниччині  краєзнавець. Він відзначається оригінальністю підходів до вивчення історї нашого краю, а часто - й оригінальністю трактування тих чи інших фактів нашої минувшини.
    Щоб написати понад 20 книг краєзнавчо-дослідницького та краєзнавчо-туристичного спрямування, Микола Денисенко багато працював в архівах, музеях, бібліотеках   Києва, Ленінграда, Вільнюса, Москви, Львова, Бродів, Вінниці. Ось назви лише деяких з його досліджень : «В краю дитячих літ» (про дитячі та юнацькі роки земляка, архітектора В.Городецького), «Немирівський парк і палац: переплетіння доль», «Немирівське городище – Великі Вали», «І ще раз про Мирів-Немирів і не тільки».
     Більшість своїх художніх книг автор  теж написав на основі історичних досліджень. «Кроткий пророк» - повість про Марка Вовчка та її перебування у Немирові.  «Час жити не вибирають» – оповідання із передмовою  про трагічну смерть композитора М. Д. Леонтовича.
    А ще Микола Федорович розробив багато туристичних маршрутів, якими із задоволенням подорожують під його керівництвом численні гості Немирівщини та Брацлавщини, серед них: «Історичними шляхами Немирівщини», «По садибі Константи та Яніни Потоцьких",  «По великих валах Немирівського городища».
    Віднедавна у краєзвця з'явився і блог. Переглянути його можна за посиланням http://mikoladenis.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Деякі інші повідомлення